7 roliga fakta om pennor

Om pennor och de 7 mest roliga fakta

Pennor fyller en viktig del av vardagslivet såsom på kontoret. Från att notera information till att kladda konstiga saker i anteckningsblocket på en tråkig lektion i skolan. Men under våran uppväxt har vi aldrig haft funderingar kring pennan ursprung eller andra frågor relaterat till den. Här har vi dragit upp 7 olika spännande och fantastisk fakta relaterat till pennan som du borde veta om.

1. Pennan är 5000 år gammal

Uråldriga moderna pennor kan spåras tillbaka till Egypten från när man brukade skriva på papyrus med bambu. De använde också bläck gjort av sot ockra blandat med bivax eller vegetabilisk gummi. Så småningom började de gamla pennorna anpassa sig till moderniseringen och på 1850-talet nådde Birmingham fabriken toppen genom att producera hälften av världens totala antal pennor.

2. Pennor är mer kända än vi tror

Visste du att i de flesta fallen av PR aktiviteter i världen ges en penna bort. En annan intressant fakta är att när en person får en penna till hands är det första sak denne gör är att skriva ens förnamn.

3. Pennor finns i varierande utbud

Det finns många olika sorters pennor. Den äldsta av alla är reservoarpennan. Den penna som används i störst utsträckning är kulspetspennan. Läs mer pennor och ritmaterial i detta inlägg.

4. Forskning stödjer användningen av pennor

Forskning gjord på Princton University visar att studenter som antecknar på papper för hand svarar bättre på de konceptuella frågorna på prov än de som antecknar på datorer. Även i vårt privatliv har vi en tendens att komma ihåg det vi antecknar för hand bättre. Så vart du än går glöm inte att bära med dig en penna.

5.Kulspetspennor stjäl alltid showen

Före kulspetspennans tid så var bläckpennan och reservoarpennan generellt de mest använda. Men när kulspetspennan först kom till användning blev den en favorit hos människor i alla generationer. De har snabbtorkande bläck vilken gör den mer till ett mer propert val och väl fungerande för både höger och vänsterhänta personer.  Visste du om att under andra världskriget föredrog piloter kulspetspennan för att de inte läckte trots höga höjder.

6. Gelkulpennan är häftig

Gelkulpennan ger utan tvekan en härlig skrivupplevelse. Det största fördelen med gel bläck är den höga viskositeten vilket gör pigmenten mörk och mer tydlig. Gelkulpennan har egenskaper från både kulspetspennan  och kulpennor. Dessa kommer med vattenfast gelbläck och vanligt gelbläck. För att skydda dina anteckningar så bra som möjligt är det bäst att använda vattenfast gelbläck.

7. Köp pennor på nätet

Oavsett om du ska köpa pennor för privat användning eller som kontorsmaterial så hittar man ett stort utbud pennor på nätet.
Det är relativt enkelt att hitta pennor på nätet. Detta ger även möjligheten att spara pengar då det finns många handlare på nätet som erbjuder pennor. Så möjligheten att jämföra pris är enklare.

Men om ni planerar att köpa in kontorsmaterial till ert företag kan ni fundera då på att göra det via Kontorsettan.se.

Nu när du har mer information om pennor varför då inte köpa några där ni hittar ert Kontorsmaterial. Läs mer om pennor i kategorin Skriva och Rita.