Det finns väl inget godare än en hembakt kaka till fredagsfikan?
Nedan följer ett recept på en klassiker, kärleksmums
4 ägg
4 dl socker
4,5 dl mjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
200 g smält smör
1,5 dl mjölk
Glasyr
1 dl grädde
2 msk kaffe
1 dl kakao
100 g smör, mjukt
2 dl florsocker
2 dl kokosflingor till garnering
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och socker, vitt och pösigt
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål, sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd sedan försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och bland det med mjölken, rör sedan ner även detta i smeten.
Klä en braspanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli för torr), prova med en sticka.
När kakan är färdig, låt den svalna innan du lägger på glasyren.
Under tiden du väntar kan du blanda ihop glasyren genom att blanda det mjuka smöret med florsocker, kakao och kaffet.
Bred glasyren över den numera svala kakan och strö sedan över kokosen.
Skär den i lagom stora rutor.
Njut =)