Väg brev och mindre paket med en Brevvåg

En brevvåg är ett verktyg för att väga brev och mindre paket.
Det som skiljer en brevvåg mot en paketvåg är främst en större noggrannhet, men en sämre förmåga att hantera tunga paket.

En investering i en brevvåg kan vara lönsam investering på grund av postens och andra fraktbolags viktbestämmelser. En brevvåg är speciellt nödvändig om du har en verksamhet som skickar många brev eller små paket. .

Innan du bestämmer dig för att köpa en brevvåg så finns det vissa saker du bör ha i åtanke. Kontrollera vilken noggrannhet brevvågen har. Om du huvudsakligen sysslar med brev som bara innehåller enstaka papper så kan det vara bra att ha en våg som mäter med ett grams marginal eller mindre. .

En välkänd tillverkare av brevvågar är bland annat DYMO. DYMO brevvågar brukar ha en funktion som visar senaste vikten även efter att man har tagit bort brevet/paketet vilket underlättar om du till exempel har svårt att läsa av displayen p.g.a. stora paket. .

En bra brevvåg ska också levereras med en garanti. Många billiga brevvågar har väldigt dåliga garantiavtal eller saknar dem helt och om du driver en verksamhet som skickar ut brev dagligen så kan det vara mycket irriterande när en brevvåg går sönder även om inköpskostnaden var marginell. .

Utbudet på brevvågar är tyvärr ganska begränsat. Men du kan använda andra sorts vågar som fungerar bra för brev. Bra matvågar kan ofta mäta vikt med en några grams marginal upp till några kilon.

Vad kostar en brevvåg?

Då och då finns det erbjudanden på billiga brevvågar från till exempel Chlas Ohlsson eller Teknikmagasinet. Dessa kan kosta strax under hundralappen. För en brevvåg från ett välkänt märke kan du behöva betala cirka 300-400 kronor för en enkel modell och upp till några tusen för en avancerad. Kontorsettan har vågar i varierande prisklasser från 250 kronor till 1500 kronor.

Se på sortimentet av Brevvågar på Kontorsettan.online hitta rätt våg för dig både vad gäller pris och prestanda.