Arbetsstolar

Arbetsstolar

Är du på jakt efter arbetsstolar till ditt företag eller kanske bara en arbetsstol till ditt skrivbord? Ta en titt på företaget Svenska Kontorsettan AB och dess hemsida och titta igenom utbudet av arbetsstolar så hjälper vi dig att hitta den arbetsstol som passar dig!

En undersökning har visat att man sitter ner omkring 80 procent av sin vakna tid. Det är förstås en sanning med modifikation eftersom det förstås beror på vad man har för typ av jobb och vilka fritidsintressen man har. Men faktum är att många svenskar är väldigt stillasittande och inte minst på arbetet är det många som tillbringar tiden med att sitta. Därför är arbetsstolen en av de viktigaste investeringar man kan göra. Om du tillbringar många timmar och många dagar i veckan på din arbetsstol och den inte är bra för kroppen så är det inte bra. Kroppen kommer att säga ifrån förr eller senare.

Varför ska man ha en bra arbetsstol?

Att ha bra arbetsstolar är viktigt, oavsett vilken typ av jobb du har. En arbetsstol påverkar hur länge du kan sitta still och arbeta. Det innebär att den har inflytande på din koncentration och effektivitet under arbetsdagen. Om du har en kontorsstol som är av hög kvalitet och rätt utformad till din kropp så att du kan sitta bekvämt så får du bästa möjliga förutsättning för att orka med hela arbetspasset bakom skrivbordet utan att få ont någonstans.

Hur är en bra arbetsstol?

Bra arbetsstolar ska underlätta ett aktivt och rörligt sittande. Det är nämligen viktigt att ofta variera sin sittställning. Oavsett hur bra arbetsstol du har så måste du ta regelbundna pauser under arbetsdagen. Bäst är att kunna variera mellan stående och sittande arbete samt att ofta ta pauser och gå upp och röra på dig emellanåt. En annan sak som är viktig är att du enkelt ska kunna ändra exempelvis stolsitsen, armstöden och ryggstödet i olika lägen. Du bör kunna ändra dem från sittande ställning. Stolen ska vara lätt att flytta, men ändå tillräckligt stadig så den inte rullar iväg när du ändrar läget på stolen.  Stolen ska ge ett bra stöd för korsryggen. Höjden på stolen ska ge en korrekt arm- och handställning. Armstöden ska ge ett bra stöd för armarna, men utan att hindra från att du ska kunna komma tillräckligt nära arbetsbordet.

Köp av arbetsstolar

Man kan tro att det är enkelt att köpa en funktionell arbetsstol, men faktum är att det inte är så enkelt som man kan tro. Det finns många faktorer som påverkar valet av arbetsstolar. Inte bara priset utan också utseende och inte minst bekvämlighet är viktiga faktorer. Det finns arbetsstolar och kontorsstolar i alla prisklasser och de är mer eller mindre avancerade, från enkla kontorsstolar där man inte kan ändra något till arbetsstolar med mängder av olika inställningar och funktioner.

 Att fundera på vid köp av arbetsstol eller kontorsstol:

  • Vilken sorts hjul har arbetsstolen? Det finns såväl trögrullande som lättrullande, beroende på vilket slags golv man har.
  • Vilken slags fjädring har stolen?
  • Är arbetsstolen ergonomiskt utformad?
  • Ger den ett bra stöd när du sitter ner?
  • Går sitsen att höja?
  • Är ryggstödet, armstöden och nackstödet reglerbart?
  • Sitter alla reglage lättåtkomligt även när du sitter ner?
  • Finns det garanti på stolen?
  • Är arbetsstolen kvalitetskontrollerad, märkt eller testad?

Källa: (arbetsstolar.net)

2 thoughts on “Arbetsstolar

Comments are closed.