Pärmar ger enkel förvaring

Pärmar är lika med enkel förvaring

Vi samlar på oss papper i stora mängder, både som företag och privat. Vi får avtal från vår telefonoperatör, och vår elleverantör. Hyreskontrakt och manualer till tvättmaskinen. Ja listan kan göras lång.

Alla dessa papper och dokument behöver någonstans att förvaras. Någonstans där vi lätt kan gå tillbaka och enkelt hitta det vi söker.

Då är pärmar det naturliga valet.

Det finns ett brett utbud av pärmar på marknaden i alla möjliga modeller och färger. Arkivpärmar, ringpärmar, stålryggspärmar och gaffelpärmar är några av alla modeller av pärmar vi har att tillgå. Du hittar både lite dyrare och finare pärmar men givetvis kan du hitta lite billigare pärmar också.

Vi ska försöka beskriva de vanligaste pärmarna nedan.

Gaffelpärmar

Gaffelpärmar är den vanligaste kontorspärmen. En gaffelpärm finns med olika ryggar, stål och trä. Även med plastrygg. Stålryggspärm är en typ av gaffelpärm och träryggspärm en annan. Träryggspärmar finns i olika fabrikat, storlekar och modeller. Många av pärmarna har plastfickor på ryggen som man enkelt kan sticka ner en etikett för pärm så att man vet innehållet i pärmen. Allt för att enklare hitta det man söker när pärmarna står i hyllan.

Ringpärmar

Ringpärmar finns i plast, kartong och konstläderpapp. En ringpärm finns i en mängd olika varianter och färger från flera kända och mindre kända tillverkare. Ringpärmar är i regel helt färgade tillskillnad från en gaffelpärm där endast ryggen fått färg. Den enklaste modellen är en konstläderpapp med fast etikett på ryggen. Men det finns även ringpärmar med snygga och utstickande färger för de lite mer vågade. För de som vill sätta en personlig prägel på en pärm som man exempelvis ska ge till en kund så finns det pärmar med en plastficka på framsidan där du enkelt kan sätta ditt budskap.

Arkivpärmar är en enklare pärm för just arkivering.

2 thoughts on “Pärmar ger enkel förvaring

Comments are closed.